Vi behöver akut få in pengar för att täcka sommarhyran – hur gör vi?

Hej Britta!
Här kommer en akut fråga! Vi behöver snabbt få in pengar – hur gör vi? Vi har varit i branschen i många år – vi har utbildningsprogram – och har bra beläggning. Vi har tjänat tillräckligt för våra behov men investerade förra året i en egen utbildningslokal som har en hög hyra. Vår plan är att hyra ut till andra när vi inte själva utnyttjar lokalen och det har fungerat till viss del, men det räcker inte.

Nu kommer sommarmånaderna och just nu har vi nästan hela hyran på grund av få hyresgäster, vilket blir svårt för oss att klara. Vi har gjort ett specialerbjudande för de som vill hyra under sommaren men det har inte gett resultat än.
L&L

 

Hej på er båda!
Er strategi att dela lokalen med andra, för att klara den höga hyran, är en bra lösning så länge man har fasta kontrakt som löper på långa avtalstider. Om en hyresgäst säger upp sig finns det tid att hitta en ny. Men nu förstår jag att det är akut, så det är en lösning för framtiden, den akuta får lösas på annat sätt:

Mycket bra att ni gått ut med ett sommarerbjudande, men det framgår inte hur ni marknadsfört det? Erbjudandet behöver spridas till precis alla ställen ni kan komma på, och där är sociala medier och allt nätburet ett effektivt verktyg. Komplettera det med att personligen kontakta så många tänkbara hyresgäster som möjligt, eftersom ett samtal kan ge nya kontakter.

I övrigt föreslår jag att ni har en brainstorming för hur ni kan komma vidare: ta en timme där ni utan att tänka i konsekvenser bara öser på med alla idéer ni kan komma på för att tjäna pengar. Ta gärna hjälp av någon utomstående som kan komplettera er och se ert företag och era tjänster utifrån.  Därefter går ni igenom vad som kan genomföras och av vem, och vad som är mest lönsamt. Ju förr ni gör det ju bättre. Ur detta kan även komma idéer för långsiktig utveckling.
Britta Sjöström, affärscoach